Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی فردوسی پور کارشناس مسائل خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خروج سامانه‌های موشکی آمریکا از برخی کشور‌های عربی گفت: در اینکه آمریکا سامانه‌های موشکی پاتریوت و تاد را از سعودی، عراق، کویت و اردن خارج کرده است، دو تحلیل خوش بینانه و بد بینانه وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در توضیح تحلیل خوش بینانه تصریح کرد: آمریکایی‌ها پس از تجربه دو دهه اشغالگری و امنیتی سازی خاورمیانه به این نتیجه رسیدند که آینده این منطقه در قیاس با جنگ سرد هوشمندانه با حوزه آسیا و پاسفیک نبرد هژمونیک با چین و روسیه، به جز الزام به تامین امنیت رژیم صهیونیستی برای آنان ارزش افزوده‌ای در بر ندارد.

فردوسی پور ادامه داد: سامانه‌های مزبور مستلزم بکارگیری بیش از صد نیروی انسانی اعم از نظامی، مستشاری و خدماتی است، که این موضوع پس از تجربه حمله ایران به عین الاسد حکم بازی با آتش را برای آنان دارد. از این‌رو نوع و کیفیت رویکرد امنیتی آمریکا به حفظ پایگاه‌های نیروی هوایی با گرایش به روند بکارگیری هواپیما‌های احیانا راهبردی و بیشتر پهپادی است.

کارشناس مسائل خارجی افزود: دلیل خارج کردن سامانه‌ها در این است که سامانه‌های پاتریوت و تاد در جنگ سعودی و یمن در حفاظت از زیر ساخت‌های سعودی به ویژه تاسیسات آرامکو موفق عمل نکردند، از این مهم‌تر ناکارآمدی پاتریوت سبب شد تا در حفاظت سفارت آمریکا در بغداد سیستم‌های C_RAM جایگزین آن‌ها شوند. حتی سامانه‌های پاتریوت در نبرد سیف القدس هم به همین دلیل به کار گرفته نشدند.

وی تصریح کرد: چنانچه راهبرد محور آمریکایی_صهیونیستی را در غرب آسیا به ویژه جبهه مقاومت عراق و سوریه، جنگ میان جنگ‌ها یا همان راهبرد جنگ و گریز بدانیم وجود سامانه‌های پاتریوت با حجم گسترده نیروی کاربر آن‌ها می‌تواند جهنم آمریکایی را همانند عین الاسد به راه اندازد.

فردوسی پور با اشاره به خروج از افغانستان و کاهش نیرو‌های آمریکایی تا ۲۵۰۰ نظامی در عراق اظهار کرد: آمریکا دیگر نیازی به سامانه کم کاربرد در برابر موشک‌های کوتاه برد حریف احساس نمی‌کند. ضمن آنکه همین رفتار آمریکا هشداری است به کشور‌های برخوردار از سامانه‌های پاتریوت تا برای امنیت خود با ورود به رقابت تسلیحاتی بیشتر، خود در برقراری نظام‌های پدافندی هزینه کنند.

فردوسی پور درباره تحلیل بد بینانه این موضوع گفت: برخی رویکرد‌ها در این اقدام آمریکا ناظر به روند مناسبات ایران و آمریکا در فرایند مذاکرات وین است، بدین گونه که معتقدند تغییرات حاکمیتی در ایران چه بسا موضع این کشور را به نسبت دستاورد ناچیز برجام در ۲۰۱۵ با وجود شکل گیری ظرفیت‌های بالای دانش هسته‌ای در مدت زمان ۶ ساله، ایران را به فتح قله بی بازگشت سوق داده است.

وی تصریح کرد: در این صورت دو راه بیشتر وجود نخواهد داشت یا باید بازگشت آمریکا به برجام با قاعده پذیرش بازی ایران ۲۰۲۱ صورت پذیرد، یا اینکه با اقدام نظامی با آن برخورد شود. لازم می‌دانم به اظهارات آیزنکوت، رئیس ستاد مشترک ارتش صهیونیستی اشاره کنم. به گفته او «وضعیت ایران از دو حال خارج نیست یا تهدید علیه اسرئیل و یا تهدید وجودی علیه آن، یعنی فرآیند تهدید وجودی بسیار متفاوت‌تر است. در این صورت آمریکا نسبت به تهیه و تدارک شرایط خود با حوادث آتی اقدام می‌کند که عبارتند از کاهش سطح نیرو‌های نظامی، پایگاه‌ها و سامانه‌های غیر ضرور و موارد دیگر».

فردوسی پور در تحلیل گفته‌های رئیس ستاد مشترک ارتش صهیونیستی گفت: به همین منظور استناد می‌شود به تجمیع پایگاه‌ها از عراق، سوریه و قطر در کشور اردن، دلیل عمده آن هم دور بودن از تیررس اقدام متقابل ایران ذکر می‌شود.

وی ادامه داد: حتی اگر اقدام مستقیم آمریکا یا غیر مستقیم رژیم صهیونیستی با هدف درگیر کردن آمریکا هم صورت نگیرد تنها امتیاز آن برای غرب به ویژه آمریکا گرفتن اهرم فشار یا کارت بازی ایران علیه آمریکا در روند مذاکراتی وین در آینده است.

فردوسی پور سفیر سابق ایران در مصر در پایان خاطر نشان کرد: عطف توجه آمریکا در شرایط آینده منطقه‌ای حتی المقدور تا دو دهه آینده حوزه نبرد چین و روسیه است و با وجود بی نیازی به انرژی خاورمیانه شاید تنها الزام آن امنیت اسرائیل است که این فرایند نیز باید با کاهش هزینه‌های آمریکا و بهبود محور عربی _ عبری و حل معضل فلسطینی با تشکیل دو دولت پیگیری شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی تحولات منطقه عین الاسد سامانه های پاتریوت فردوسی پور سامانه ها پایگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۷۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم

نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم به منظور تبادل تجربیات فنی، فرهنگی و سرمایه‌گذاری و تعاملات بین‌المللی در دیپلماسی شهری میان شهرها، برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، یعقوب هوشیار شهردار تبریز ظهر امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در جریان برگزاری وبینار شهرداران شهرهای جاده ابریشم به ارائه ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی و توریستی شهر تبریز و تبیین جایگاه ژئوپلتیک این شهر در مسیر جاده ابریشم پرداخت.

وی افزود: کلان شهر تبریز قطب اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و ارتباطی شمال غرب ایران است که به خاطر موقعیت جغرافیایی خود، نقشی اساسی در ارتباطات بین ایران و دنیای غرب دارد. همین موقعیت در طول تاریخ با عبور جاده ابریشم، جایگاه بزرگی در اقتصاد جهانی برای تبریز رقم زده است.

شهردار تبریز خاطرنشان کرد: تبریز، پایتخت بازرگانی و تجارت ایران و رقیب تجاری شهرهای چین و قسطنطنیه بود که علاوه بر ثروت، هنر و معماری بسیار زیبایی را نیز در خود جای داده بود. در حال حاضر هم بازار سرپوشیده‌ی تبریز از بزرگترین بازارهای دنیا به حساب می‌آید.

هوشیار تصریح کرد: تبادل فرهنگ یکی از اصلی‌ترین ارزش‌های جاده‌ی ابریشم بود. هنر، مذهب، فلسفه، تکنولوژی، زبان، علم، معماری و دیگر المان‌های یک تمدن از طریق این جاده‌ها و به واسطه‌ی کالاهای تجارت شده از کشوری به کشور دیگر تبادل می‌شدند. با بسته شدن جاده‌ی ابریشم تجار ناچار به پیدا کردن راه‌های آبی برای تجارت شدند. این مسئله آغازگر عصر کاوش بود که به شکل گیری ارتباطات و اجتماعی جهانی منجر شد.

وی اضافه کرد: از منظر بین المللی، شهرداری تبریز عضو چندین سازمان بین المللی مهم بوده و با ۹ شهر مهم جهان پیوند خواهرخواندگی داشته و با چندین شهر دیگر تفاهم نامه دوستی امضا کرده است و اکنون این شهرداری قصد دارد با ایجاد و تقویت همکاری با شهرهای مهمی که بر روی جاده ابریشم قرار دارند قدم بزرگی در جهت احیا اهمیت تاریخی این شهر بر دارد.

همچنین در ادامه این نشست، شهردار نارا ژاپن علاقه‌مندی خود برای توسعه مناسبات فرهنگی، علمی و شهری با کلان‌شهر تبریز به خاطر احترام به قدمت و اهمیت تاریخی را مطرح کرد.

موتونوبو ناکاگاوا در بخش دیگری از سخنان به بیان پیشنهاد برگزاری نمایشگاه تبریز در شهر نارا در سال‌های پیش رو و پیشنهاد انعقاد قرار داد خواهر خواندگی میان تبریز و نارا در آینده پرداخت.

تبریز به عنوان یکی از شهرهای استراتژیک واقع در مسیر جاده ابریشم به علت بازار بزرگ آنکه قلب تپنده جاده ابریشم در روزگاران قدیم بوده است و سابقه پایتختی چندین باره تبریز در ایران از دیگر موارد مورد بحث و گفتگو میان شهرداران در این نشست بود.

به دنبال برگزاری کنفرانس فضا و زمان بین ایران و ژاپن در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ و دیدار شهردار تبریز و سفیر ژاپن و پیشنهاد تعمیق و توسعه مناسبات میان تبریز و شهر به علت ویژگی‌های استراتژیک این دو شهر نارا مطرح شد و در همین راستا وبینار مشترک با شهرهای تبریز نارا و سمرقند برگزار شد.

همچنین در این دیدار تکرار برگزاری وبینار در ماه‌های آینده در راستای احیا ارتباطات سنتی با سایر شهرهای واقع در مسیر جاده ابریشم از سوی شهردار تبریز مطرح شد.

تشریح ویژگی‌ها و موقعیت استراتژیک شهر نارا به عنوان اولین پایتخت کشور ژاپن و جنوبی‌ترین شهر ژاپن و شرقی‌ترین شهر جاده ابریشم دارای میراث فرهنگی بسیار فراوان از دیگر موضوعات مطروحه در این وبینار بود.

کد خبر 749751

دیگر خبرها

  • پس‌لرزه‌های عملیات وعده صادق؛ اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم
  • اعتراف تل‌آویو به شکست پاتریوت آمریکا در برابر موشک ایرانی
  • رژیم صهیونیستی استفاده از سامانه «پاتریوت» آمریکا را کنار می‌گذارد
  • نصب اِلمان نقشه ایران با محوریت روز کار و کارگر در کرمان
  • آتش سنگین یگان موشکی و توپخانه حزب الله بر سر صهیونیست‌ها/ شهر اشباح؛ نام جدید شمال سرزمین‌های اشغالی + نقشه میدانی و عکس
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست