Web Analytics Made Easy - Statcounter

سلیمان ابید گفت: سردار سلیمانی معمار شکست نقشه های آمریکا در خاورمیانه ،آسیای جنوب غربی و کشورهای مناطق نفت خیز و خنثی کننده طرح هایی بود که در طول دهه گذشته ایالات متحده آمریکا برای منطقه داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کارشناس روابط بین الملل و  عضو مجمع نخبگان بین الملل ایران و جهان در گفتگوی تفصیلی با صبح زاگرس به تبیین چرایی ترور سردار سلیمانی و ابعاد منطقه ای و جهانی این اقدام پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سلیمان ابید گفت: بحث اصلی این است که راهبرد بلند مدت آمریکا در منطقه در مواجهه با ایران، تخلیه انرژی و قدرت بازدارندگی ایران است تا نقش آفرینی ایران در منطقه را کاهش دهد.

وی افزود: آمریکا به همین علت که نتوانست موفق این راهبرد شود ،سردار سلیمانی که به عنوان معمار شکست نقشه های آمریکا در خاورمیانه ،آسیای جنوب غربی و کشورهای مناطق نفت خیز می دانست و تمام طرح هایی که در طول دهه گذشته ایالات متحده آمریکا که می‌خواست در منطقه عملیاتی کند را ترور کردند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید مطهری تهران گفت: آمریکا با راهبرد فشار حداکثری دنبال این بود که بتواند مذاکره انجام دهد و این مذاکره منجر به کاهش نفوذ منطقه ای ایران می شد.

وی افزود: با این راهبرد آمریکایی قدرت منطقه‌ای و موشکی ایران کاهش پیدا می کرد و در این مورد هم سردار سلیمانی یکی از سد های مستحکم در برابر فشارهای ایالات متحده آمریکا بود.

ابید تصریح کرد: از عجایب روابط بین الملل این است که رئیس جمهور حقیقی یک کشور بنام ترامپ مسئولیت ترور سردار سلیمانی را بر عهده بگیرد، دلیل این کار هم این بود که ترامپ با این ترور بتواند سردار سلیمانی را با بن لادن شبیه سازی کند تا دوباره به کاخ سفید راه یابد و بتواند امیال خود و حزبش را در منطقه دوباره اجرایی کند.

وی ادامه داد: خطای استراتژیک ایالات متحده آمریکا در ترور سردار سلیمانی این بود که از نظر حقوق بین الملل، رئیس جمهور حقیقی و رسمی یک کشور این ترور را برعهده گرفته است و از نظر حقوق و کنوانسیون های بین المللی این فرد و این کشور می تواند تحت تعقیب قرار بگیرند و مجازات شوند.

این کارشناس روابط بین الملل گفت: سردارسلیمانی چهره فراملی، فرامرزی، فرا جغرافیایی و فرازمینی است و برای انتقام چنین فردی نهادهای بین المللی و حقوق بین الملل باید تلاش کرد و هم اینکه پاسخ متقابل و متناسب در برابر این اقدام جنایتکارانه ایالات متحده امریکا از طرف امت اسلامی داده شود،چرا که ترور در کشور عراق رخ داد و خون سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس با هم آمیخته شده، به همین علت امت اسلامی خواهان خون شهدای جبهه مقاومت هستند.

 ابید افزود: هدف اصلی جبهه مقاومت در منطقه این است که ایالات متحده آمریکا را از منطقه خارج کنند، دست آنها را از منطقه قطع کنند و نفوذ منطقه‌ای و جهانی ایالات متحده آمریکا را از بین ببرند.

وی گفت: آمریکا سردار سلیمانی را مامور شکست های بزرگ خود در منطقه در دهه گذشته می داند یعنی در سه پرونده بسیار مهم از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ از زمان اشغال عراق توسط آمریکا و طراحی استراتژی تسلط بر عراق، سردار سلیمانی خط بطلان بر این نقشه ها کشید.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید مطهری تهران گفت: در طراحی و تاسیس داعش در منطقه سیاست در راستای اجرای سیاست های ایالات متحده آمریکا، سردار سلیمانی در یک نبرد نامتقارن و نابرابر در جغرافیای عزم و کمال از شامات تا عراق این جرثومه فساد جنایتکار را ریشه‌کن کرد که آمریکا به همین علت در صدد ترور سردارسلیمانی برآمد و سعی کرد با این حرکت کمر مقاومت را در منطقه بشکند با کینه هایی که از سردار سلیمانی داشت دست به چنین انتقامی زد.

 وی ادامه داد: اقداماتی که سردار سلیمانی در منطقه به یادگار گذاشتند، با حذف ایشان تغییر سیاست‌های جمهوری اسلامی و مقاومت صورت نخواهد گرفت چرا که سردار سلیمانی یک فرد نبود بلکه یک مکتب بود.

 ابید خاطرنشان کرد: از نظر دیدگاه شیعه و مسلمانان مکتب اسلام از زمان پیامبر اکرم(ص) بعد از آن مکتب علوی، مکتب فاطمی، مکتب حسنی و مکتب امام حسین(ع) و می رسد به مکتب امام خمینی و مقام معظم رهبری؛بنابراین مکتب سلیمانی متصل به بین مکاتب است و  وقتی از مکتب صحبت می کنیم، پیشینه ۱۴۰۰ ساله پشت مکتب سردار سلیمانی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید مطهری تهران تصریح کرد: کسی که مکتب ساز است ، پیروان متعددی دارد،در ابعاد فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، استراتژیک، راهبردهای نظامی، امنیتی و در سایر ابعاد نه در یک بعد که بگویم با از بین رفتن جسم سردار سلیمانی، دیگر مکتب سلیمانی تمام شد.

 وی گفت: نقش سردار سلیمانی در آزادسازی اندیشه مسلمانان و مردم مسلمان سوریه و عراق و همچنین آزادسازی جغرافیای عزم و کمال که از خط تهران- بغداد تا دمشق بیروت را از نظر دیپلماسی فرهنگی، اقتصادی و سیاسی برای اولین بار به هم متصل کرد، این دیپلماسی دیپلماسی بسیار ماندگاری است.

کارشناس روابط بین الملل خاطرنشان کرد: این دیپلماسی برای دیپلمات های مختلف جهان یک وضعیت جدید خواهد بود، وقتی آمریکا صحنه عراق را دید که چگونه تفکر سردار سلیمانی آن را پر کرده است، دست به فضای آشوب و اعتراضی در عراق زد و سعی کرد روابط ایران و عراق را به هم بریزد و واوضاع را متشنج کند، خوشبختانه چون این متغیرهای فردی و تصمیم های سیاسی برای ماندن در کاخ سفید بود ،به همین علت عمر امپراطوری آمریکا در منطقه رو به افول رفت که به زودی حذف خواهد شد.

ابید ادامه داد: استراتژی ایالات متحده آمریکا در ارتباط با ایران بر چند اصل استوار است که بر اصل تضعیف قدرت بازدارندگی ایران، دست به ترور سردار سلیمانی زاده که قصد داشت اما موفق نشد و خوشبختانه الان ایران بعنوان قدر اول در منطقه شناخته می شود.

وی افزود: مورد دوم راهبرد آمریکا تضعیف قدرت هسته ای ایران است، می خواست با شیوه‌های مختلف این قدرت را تضعیف کند که در دوران اوباما  با روش‌های مذاکره برای دیپلماسی سازش و دیپلماسی تسلیم سعی می کرد ایران پای میز مذاکره بیاید که با قدرتی که سردارسلیمانی در منطقه داشت، برگ برنده ای برای پشتوانه دیپلماسی ایران بود.

ابید تصریح کرد: بعد از دوره های ساسانی و هخامنشی برای اولین بار است که کشورهای منطقه مسلمان و  این تمدن فرهنگی از یک جغرافیای واحد برخوردار است، هرچند دولتها و ملتهای متعدد داریم اما واحد فرهنگی یکسان و واحدی شگل گرفت که شکل گیری امت اسلامی را در آینده رقم خواهد زد.

وی گفت: اصرار ایالات متحده آمریکا در همکاری اروپا در ایجاد نرمش در مذاکرات، دنبال این بود که خودش دست چکشی شده را در منطقه داشته باشد و سیاست نرمش را اروپایی ها داشته باشند تا بتوانند از این مذاکرات برای کاهش نفوذ ایران در منطقه استفاده کند.

این تحلیل گرا مسائل غرب آسیا گفت: استراتژی ما در قبال این طرح تحولاتی که در منطقه رخ داده است، مقاومت فعال است . مقاومت فعال از سوریه، عراق، لبنان، بحرین و مناطق مختلف در سطح منطقه فعال خواهد شد و دوم دیپلماسی مقاومتی است که بعد از دیپلماسی نرمش ما به این نوع دیپلماسی می رسیم .

 ابید ادامه داد: جهت گیری این دیپلماسی، سیاست های آسیایی و اوراسیایی خواهد بود تا این ائتلاف سازی در راستای فشار بیشتر به ایالات منطقه متحده آمریکا در منطقه باشد.

وی افزود: موضوع دیگری که ایالات متحده بر روی آن اصرار داشتند و سردارسلیمانی این وضعیت را برهم زده است، مبارزه نامتقارن با معماری حاج قاسم سلیمانی علیه سیاست های نیابتی ایالات متحده آمریکا به سیاست های در منطقه بود.

ابید گفت: به دلیل تهدید در حوزه اجرای سیاست‌های نیابتی، دست به سیاست ترور زد و دنبال خنثی‌سازی مبارزات نامتقارن از سوریه تا عراق، از لبنان تا فلسطین بود تا این مبارزات را خنثی کند و بتواند یک امنیتی برای رژیم صهیونیستی ایجاد کند و بعد از آن دنبال فشار حداکثری بود که در یک دیپلماسی اجباری بتواند ایران را پای میز مذاکره بکشاند.

این تحلیل گر و آگاه به مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: آمریکا با هدف قرار دادن فرماندهان جبهه مقاومت در عراق، فلسطین ،سوریه، لبنان، یمن و دیگر نقاط مختلف دنبال این ایران را به عقب براند و سیاست‌های خود را دنبال و اعمال کند اما ایالات متحده آمریکا که دنبال بر هم زدن معادلات منطقه بود بازهم با شکست مواجه شد.

ابید گفت: آمریکا در زمانی دست به ترور زد که تمام برگ های برنده ای که طول ۲۰ سال در منطقه در دست داشته بود یکمرتبه با سیاست مبارزه نامتقارن سردار سلیمانی همه این برگهای برنده را در منطقه از دست داده بود.

وی افزود: پاسخ موشکی ایران به عین الاسد یک پاسخ بسیار کوبنده بود.این اقدام از نظر تناسب و بازدارندگی شاید از نظر افکار عمومی ملت ایران خیلی کوچک جلوه داده شود اما در بحث فناوری و سیستم های ضد موشکی و راداری ایالات متحده آمریکا که همه از کار افتادند،کار بزرگی بود.

ابید ادامه داد: به همین راحتی نبود که کشوری بتواند در منطقه موشکی ایالات متحده آمریکا وارد شود، یعنی از بعد از جنگ جهانی دوم تا الان هیچ کشوری نتوانسته منطقه جغرافیایی ایالات متحده آمریکا را از نظر موشکی موشک بزند حتی در زمان اتحادیه جماهیر شوروی هم در تنش‌هایشان با آمریکا می‌بینیم حتی یک موشک هم از طرف شوروی به سمت آمریکا شلیک نشد.

وی گفت: سیاست بازدارندگی جمهوری اسلامی در حمله به عین الاسد و هم در زدن پهباد های نظامی آمریکا در منطقه، به اعتراف سیاستمداران خود آمریکا یک سیاست تمدنی نوین قلمداد شد نه یک حرکت نظامی و این یک حرکت مقتدرانه برای شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی به رهبری جمهوری اسلامی است و نقطه مقابله با تمدن فرسوده ایالات متحده آمریکا، خواهد بود.

این کارشناس روابط بین الملل ایران وجهان گفت: وقتی در یک چنین وضعیتی یک کشور جهان سوم قدرت جهانی را مورد هدف قرار دهد، باید از این زاویه معادلات جهانی را مورد ملاحظه قرار دهیم. هیمنه ایالات متحده آمریکا به عنوان یک کشور توسعه یافته و مدعی ابر قدرت شکسته شد و قدرت بازدارندگی و برتری جمهوری اسلامی در منطقه و جهان ثابت شد.

 ابید گفت: به همین علت فناوری و قدرت موشکی آمریکا بعد از دوران جنگ سرد اولین بار در برابر نظام جمهوری اسلامی شکست خورد. همانطور که ملاحظه می کنید آمریکا از نظر قدرت سایبری در جنگ با عراق پیروز شد که سیستم هوایی و مخابراتی آن را از کار انداخت، سیستم های مخابراتی عراق را کور و کر و لال کرد تا بتواند به عراق حمله کند اما در نقطه ای به امریکا حمله کردیم که دیدگان او را کور و گوشش را کرد کردیم و ضربات مهلکی به ایالات متحده آمریکا زدیم

وی افزود: انتقام سردار سلیمانی از چند طریق در سطح جهانی و بین الملل قابل پیگیری خواهد بودچرا که ایشان مدافع کل جهان بود، اروپا را از ناامنی نجات داد، بشریت را از تروریست نجات داد به همین علت هر انسان آزاده‌ای در مصاحبه های تلویزیونی شبکه های مختلف، ادیان مختلف و ملت های مختلف آزدیخواه از ایشان بعنوان یک برنده انسانی ضدتروریسم یاد می‌کنند و آن را الگوی خودشان قرار می دهند.

 ابید در ادامه گفت: قاتلان سردار سلیمانی باید مانند سلمان رشدی زندگی مخفی داشته باشند و به این راحتی هم نمی توانند از سوراخ خودشان بیرون بیایند.

وی در پایان گفت: نقش تاریخی سازمان ملل متحد به عنوان حافظ امنیت جهان و سازمانی که پرونده تروریست ها باید به آن رسیدگی شود، باید در این راستا مشاهده شود و در این زمینه باید پاسخی دهند که جهان و امت اسلامی و ملت‌های مختلف آزادیخواه قانع شوند ؛ تا این تروریسم دولتی را باب نکنند و جلوی آن را بگیرند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس روابط بین الملل ایالات متحده آمریکا ترور سردار سلیمانی آمریکا در منطقه متحده آمریکا جمهوری اسلامی همین علت امت اسلامی منطقه ای یک کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۳۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران کودک‌همسری در آمریکا

ایالات متحده در حالی با ازدواج کودکان و ازدواج اجباری در کشورهای دیگر مخالف است و آن کشورها را متهم به نقض حقوق کودکان می‌کند که قوانین این کشور از کسانی که در معرض این امر هستند محافظت نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، در تاریخ چهار آوریل امسال، قانونگذاران ایالتی در «ویرجینیا»ی آمریکا به اصلاح قانون ایالتی رأی داده تا از کودک همسری جلوگیری کنند و چند روز بعد نیز فرماندار «گلن یانگکین» این قانون را امضا کرد. این رای در این ایالت یک اقدام مهم برای حقوق کودکان بود.

ویرجینیا دوازدهمین ایالت از مجموع ۵۰ ایالت آمریکاست که ازدواج کودکان را ممنوع کرده است. این در حالیست که فعالان حقوق کودکان تاکید دارند که ممنوعیت ازدواج کودکان و  محافظت از خردسالان در برابر سوءاستفاده و تعرض در سراسر ایالات متحده اجرایی شود.

تا سال ۲۰۱۷ میلادی، ازدواج کودکان در سراسر ایالات متحده تحت شرایط خاصی قانونی بود، از جمله در صورت رضایت والدین یا قاضی، یا اگر کودک خردسال باردار بود یا فرزند داشت.

مقامات این کشور اعلام کرده‌اند: تنها ۱۲ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا ازدواج کودکان را ممنوع کرده‌اند و ما باید قوانین را اصلاح کرده و کودک‌همسری را در تمام ایالات ممنوع کنیم.

بر اساس داده‌های یک مطالعه جدید، اگرچه آمریکایی ها اغلب ازدواج کودکان را یک مشکل خارجی تصور می‌کنند اما واقعیت این است که آنها «مانند کبکی که سر خود را در برف فرو برده»، از رواج این موضوع در کشور خود غافل مانده‌اند در حالی که طبق آمار کارشناسان، این پدیده  به طور چشمگیری در سراسر ایالات متحده گسترده است.

بر اساس آمارهای رسمی منتشرشده، بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ میلادی حدود ۳۰۰ هزار کودک به طور قانونی در ایالات متحده ازدواج کردند. برای مثال کالیفرنیا هیچ حداقل سنی را برای ازدواج مشخص نکرده است و سالانه بیش از ۸۰۰۰ کودک در این ایالت ازدواج می‌کنند.

۸۶ درصد از ازدواج های کودکان گزارش شده در ایالات متحده بین بزرگسالان و افراد زیر سن قانونی، اغلب دختران ۱۶ ساله بوده اما گاهی اوقات در سن ۱۲ سالگی نیز رخ داده است.

کارشناسان آمریکایی تاکید می‌کنند عدم اصلاح قوانین موجود یا تعیین قانونی مشخص در رابطه با ازدواج کودکان، نوعی خشونت مبتنی بر جنسیت و نقض حقوق بشر در این کشور است. علاوه بر آزار جسمی و روحی، کودکان را در معرض خطر فقر و استثمار قرار می‌دهد و فرصت های آموزشی و اقتصادی را از آنها سلب می‌کند.

این گزارش می‌افزاید پدیده کودک‌همسری عامل اصلی ترک تحصیل دختران نوجوان در سراسر جهان است. در ایالات متحده نیز زنانی که قبل از ۱۸ سالگی ازدواج می کنند، ۵۰ درصد بیشتر احتمال دارد که دبیرستان را ترک کنند، چهار برابر کمتر از دانشگاه فارغ التحصیل می‌شوند و ۳۱ درصد بیشتر در فقر زندگی می‌کنند. پیامد ازدواج در این سنین در سراسر زندگی آنها طنین‌انداز می‌شود و چرخه‌های فقر بین نسلی را تداوم می بخشد.

اما از آنجایی که در آمریکا هیچ قانون فدرال جامعی برای تعیین حداقل سن ازدواج وجود ندارد و قوانین ایالتی برای ازدواج کودکان پر از خلأها هستند، این رویه همچنان ادامه دارد. همچنین این «باورِ خلاف واقع» مبنی بر اینکه ازدواج کودکان، فقط مشکل کشورهای دیگر است و نمی‌تواند در ایالت متحده اتفاق بیفتد، بحث‌های عمومی سازنده و قوانین مؤثر را مسدود می‌کند.

این باور نادرست به چرخه غفلت و بی‌عملی دامن می‌زند و دولت‌ها را از انجام اقدامات مؤثر باز می‌دارد.

به گزارش الجزیره، در حالی که ایالات متحده صریحاً با ازدواج کودکان و ازدواج اجباری در کشورهای دیگر مخالف است، قوانین علیه آن در داخل ایالات متحده ناقص و ضعیف است و از کسانی که در معرض خطر هستند، محافظت نمی‌کند. در واقع، اکثر ایالت های ایالات متحده با استانداردهای بین المللی حقوق کودک سازگار نیستند.

کارشناسان می‌گویند پایان دادن به ازدواج کودکان در ایالات متحده ابتدا مستلزم شناخت آن به عنوان یک مشکل فوری و مداوم داخلی است.

همه ایالت ها باید برای تصویب و اجرای یک چارچوب قانونی قوی که حداقل سن ازدواج را ۱۸ سال تعیین می کند، بدون استثناء تلاش کنند. این وظیفه سیاستگذاران و ... است که در برابر ازدواج کودکان بایستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • آپشن جدید خودرو‌های آمریکا
  • آپشن جدید خودروهای آمریکا
  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا
  • نقشه جهانی اعتراضات دانشجویی ضداسرائیلی (+عکس)